Ik ben Robin Ostelo en ik ben in 2018 naar het Metis Montessori Lyceum (MML) gekomen. De reden dat ik voor het MML heb gekozen is dat het vak Onderzoek & Ontwerp (O&O) mij heel erg aansprak en daarom heb ik binnen het MML voor het technasium gekozen. Binnen O&O mag ik me verdiepen in onderwerpen die ik heel interessant en belangrijk vind omdat het over actuele onderwerpen zoals milieu en duurzaamheid gaat. Wat ik belangrijk vind is dat je bij O&O leert om op een creatieve manier veel en snel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp te genereren en deze om te zetten in een projectplan. Daarnaast krijg je bij O&O veel vaardigheden en skills op veel verschillende gebieden, variërend van ontwerpen op SkechUp en bouwen in de werkplaats. Meer informatie over alle vaardigheden en skills vind je hier.

 

Prijzen

Met ons project Een achtbaan zonder aardgas hebben we de Eureka!Cup gewonnen. De Eureka!Cup is een landelijk programma van Stichting Techniekpromotie met wetenschappelijke en technologische vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo en vwo. 

 

Met ons project Wateroverlast in de straat hebben we deelgenomen aan zowel INESPO als Eureka!Cup. INESPO is een internationale milieu- en wetenschapsolympiade voor middelbare scholieren. Helaas hebben we bij beide wedstrijden niet gewonnen, maar we hebben wel ervaring opgedaan. 

 

Je kunt mij bereiken op: 24380@edu.msa.nl