Hierboven zie je onze producten

Een afvalverwerkende prullenbak

 

Opdracht en opdrachtgever:

De opdracht was om een prullenbak te ontwerpen die het makkelijk maakte om afval weg te gooien, en het afval moest gescheiden worden.

De opdrachtgever was het MML zelf.

Deze opdracht valt onder de bètawereld: Lifestyle en design

 

Ontwerp:

Het idee was om een vierkante prullenbak met een buis te maken en een zuigsysteem die het weggooien van dingen makkelijk en leuk zou maken. Deze prullenbak zou zijn of voor plastic of papier of rest.

Ook hadden we een prullenbak voor GFT. dat was een ronde prullenbak met kleppen bovenop die vieze lucht en vliegjes weg haalt.

Op beide prullenbakken staat een bordje met wat erin moet en een bordje die aangeeft hoe vol de prullenbak is.

 

Proces:

We zijn begonnen met de vierkante prullenbak, om te beginnen met de bak. We hebben alle zijkanten te zagen. In de bovenkant hebben we toen een gat gemaakt. Toen we daarmee klaar waren hebben we alle kanten aan elkaar gemaakt. Daarna hebben we de bak wit geschilderd. Omdat de bovenkant er nog af moest kunnen hebben we die met clipjes vast gemaakt aan de bak. Op die manier kan je er een vuilniszak aan vast maken. De vuilniszak blijft natuurlijk niet zweven, dus hebben we een rond iets aan de binnenkant gemaakt waar de vuilniszak omheen kan en met elastiek kan worden vastgezet.

Toen we dat afhadden gingen Mila en ik aan het onderste deel van de buis werken. Om te beginnen hadden we een “mal” gemaakt met ijzerdraad. Nadat die af was gingen we die met papier-maché bedekken en schilderen. Noa en Mila hebben daarna het bovenste deel gemaakt.

De 2e prullenbak is gemaakt van piepschuim. Heleen en ik hebben grote blokken schuim gepakt en daarop rondjes getekend. Die hebben we met heet ijzerdraad doorgebrand. Daarna hebben we er kleinere rondes in gemaakt die we ook eruit hebben gehaald. Het onderste rondje hebben we uitgehold, omdat die niet helemaal eruit hoefde omdat het de onderkant was. Later hebben we de kleppen voor erop gemaakt en de prullenbak geschilderd.

Als laatst hebben we de presentatie gemaakt.

 

Samenwerking:

De samenwerking ging wel goed, in het begin en helemaal aan het eind was het soms een beetje zoeken naar wat we moesten doen.

 

Dit was mijn 3e project