Dit was mijn schets

Dit was ons eindontwerp

Dit was ons eindproduct

Dit was de schets voor de oplossing

Dit is onze oplossing

Een upcycling armatuur

 

Opdracht: 

De opdracht was om een lamp te maken van upcycling materiaal. Dat houdt in dat je oude materialen gebruikt zoals ze zijn, en ze dus niet omsmelt of iets anders. Een plastic fles blijft dan bv een plastic fles maar dan als lamp of als iets anders. Ook moest de lamp licht geven door een led strip en de energie moest komen van een Zonnepaneel.

Deze opdracht valt onder de bètawereld: Lifestyle en design

 

Vooronderzoek:

We begonnen met 20 lampen van het internet te onderzoeken. Je zocht een lamp en dan ging je beschrijven hoe die werkte. Als je alles had beschreven moest je de lamp met een schets nog beter uitleggen. Het was best veel werk het duurde ook best wel lang. Wij hebben ook feedback van de meester gevraagd en dat dan weer verwerkt en verbeterd.

Na de 20 lampen moesten we afvalstromen gaan onderzoeken om te zien wat voor afvalstromen er zijn en of je ze kan hergebruiken en hoe dan. Hiervoor hebben Imke en ik een paar bedrijven gebeld.

Als laatst moest je een conclusie schrijven over beide onderzoeken en in de conclusie kwam ook te staan wat voor ideeën je al had opgedaan en waarom. Ook moest je voor je definitieve idee een reden uit het vooronderzoek hebben.

 

Ontwerp:

Eerst gaat iedereen van je groepje een eigen idee schetsen, de individuele schets. Toen we daar allemaal mee klaar waren hebben we gekeken naar de schetsen en heeft iedereen zijn eigen schets aan het groepje uitgelegd. Daarna hebben we gekozen welk idee het beste was.

Het eindontwerp is mijn ontwerp geworden, je kan het hiernaast zien.

 

Proces:

Imke nam een oude schoen van haar mee naar school waar we mee aan de slag gingen. We moesten eerst kijken welke kleur led strip we wilden; we kozen voor blauw. In het begin ging het allemaal niet zo snel met het solderen en uitvogelen hoe we alles in elkaar moesten zetten. Toen we daar achter waren ging het best goed en snel. Toen we klaar waren gaf onze blauwe strip vrij weinig licht. We hebben toen besloten hem te vervangen. Imke en ik zijn daarmee aan de slag gegaan en Hugo en Roemer hebben het campagnespotje opgenomen en in elkaar gezet.

 

Eindresultaat:

Het eindresultaat kun je hiernaast zien.

 

Evaluatie:

We zagen dat de lamp er eigenlijk een beetje rommelig uitzag, dus hebben we een oplossing bedacht.

Dit is onze oplossing kun je hiernaast zien.

Maak jouw eigen website met JouwWeb